Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Карнаух Ярослав, користувач 1ua
Ярослав Карнаух
Тема: Церква та релігія

http://revival.te.ua... title='Пастор<br>0673505460 (171x206)' style='font-weight: bold; color: rgb(0, 102, 255); '>http://revival.te.ua... alt='Пастор<br>0673505460' border='1' style='margin-bottom: 5px; '>
Пастор
0673505460


Богдан Мудрієвський


Народився 17 квітня 1970р. в сім'ї селян, село Старий Олексинець Кременецького району Тернопільської області , Україна.
1976 році разом із батьками переїхали в м. Тернопіль.

1977 році розпочав навчатись в СШ ?16 м. Тернопіль. Школа і радянська ідеологія виховала мене як переконливого атеїста, комсомольця.

1986 рік - навернення до Бога і покаяння моїх батьків, сестри, а потім моє покаяння.

В 1987 році мене виключили із школи і тато влаштував мене на роботу в міську паливну учнем слюсаря.

В 1988 році був призваний в Радянську Армію, але у зв'язку із релігійними переконаннями і відмовою приймати присягу був зарахований в стройбат. Проходив службу в Росії за Уралом в будівельних військах.

1990 році був звільнений в запас. Повернувся в Церкву в молодіжне служіння.

Влітку 1990 року влаштувався волонтером в новостворену місію 'Віфлеєм' при об'єднані ХВЄ.

Пройшов служіння групи прославлення, адміністрування, проповідника, керівника проекту, заступника директора місії, на певний час В.О. директора місії.

Протягом роботи в місії <Віфлеєм> безпосередньо як керівник брав участь у починанні і відкритті нових Церков в м. Чорткові Тернопільська обл., м. Баштанка Миколаївська обл., а також Церкви 'Світло для світу' в м. Тернопіль.

Також 1992 році започаткував щотижневу християнську програму. Брав участь у сотнях масових євангелізацій як виконавець, організатор, спікер.

У жовтні 1992 року одружився. Дружина Оксана Михайлівна Мудрієвська.

1993 році, влітку, після постійних молитов і постів розрахувався з місії розпочавши своє служіння котре у 1994 році перейшло в організацію нової Церкви 'Відродження' в м.Тернополі.

24 грудня 1994 року була зареєстрована Християнська Церква 'Відродження', старшим пастором якої я є і по сьогоднішній день.
1997 році разом із дружиною і сином тимчасово переїжджаю в м. Київ у зв'язку із навчанням в місіонерському інституті 'Ісус Навин'.

1998 році, закінчивши навчання, повертаюсь разом із сім'єю в м. Тернопіль для продовження служіння в Церкві 'Відродження'

2000 році розпочинаю випуск щонедільних телепрограм 'Справжня ціна'. Телепрограма богословсько - публіцистичного характеру. Потенційна аудиторія понад 1500000 людей. Веду цю програму 9 років. В ефір випущено понад 400 телепрограм.

2003 році, як Церква, ми викуповуємо приміщення.

2003 по 2008 це роки служіння, навчання служителів Церкви, співучасть у відкритті Місіонерсько - навчального інституту 'Серце допомоги', заснування місіонерської школи при Церкві 'Відродження', початкової Біблійної школи.

2006 році місіонерська поїздка в Узбекистан, та Каракалпакію - мусульманські країни.

2007 рік - поїздка в Киргистан, також мусульманська країна. Служіння в Церквах і викладацька практика в біблійній школі та місіонерському інституті разом із дружиною.

2007 році заснований Міжнародний благодійний фонд 'Стефан', де виконую функцію Голови наглядової ради.

2008 році засновую обласну Громадську організацію 'Відповідь'.

2008 році при Голові Тернопільської облдержадміністрації започаткована Обласна Міжцерковна Рада Церков, котра має дорадчі функції при Голові Облдержадміністрації.

2008 році відкриваю Церкви у м. Підволочиськ .

2010 році присвоєно звання доктор богослівя Латино - Американським університетом теології штат Каліфорнія.

Склад сім'ї:
дружина - Мудрієвська Оксана Михайлівна, служитель Церкви 'Відродження'
син - Мудрієвський Руслан Богданович.

12 лютого 2013

Карнаух Ярослав, користувач 1ua
Ярослав Карнаух
Тема: Церква та релігія

СТАРИЙ ОЛЕКСИНЕЦЬ. ДЕРЕВ'ЯНА ЦЕРКВА святого апостола Андрія Первозванного. (1939р.)/(2012).

Тернопільська обл. Кременецький р-н.

http://u.jimdo.com/w... style='color: rgb(0, 64, 182); '>http://u.jimdo.com/w... alt='' title='' class='' style='border: 0px; display: block; width: 485px; height: 363px; '>

       Не подалік від мурованої церкви (костелу) святого Андрія Первозванного села Старий Олексинець, в глибині парку, стоїтьдеревяна церква святого апостола Андрія Первозванного.Споруджено церкву в 1939 році.

http://u.jimdo.com/w... style='color: rgb(0, 64, 182); '>http://u.jimdo.com/w... class='' id='cc-m-textwithimage-image-6131463081' alt='' title='' width='245' height='183' style='border: 0px; display: block; '>

Невелика за розмірами тридільна церква має свою історію, яку розповіла нам паніГанна. Коли в 1939 році, за зміну полякам прийшли комуністи, вони заборонили Богослужіння в мурованій церкві (костелі). Тоді, не зважаючи на погрози комуністичної влади, громада села зібрала гроші і звела цю деревяну церкву.

http://u.jimdo.com/w... class='' id='cc-m-textwithimage-image-6131463681' alt='' title='' width='240' height='180' style='border: 0px; display: block; '>

Поблизу, на мурованому футдаменті, звели дзвіницю. Так в селі, з 1992 року стало дві церкви святого апостола Андрія Первозванного. Храм хоч і невеликий за розмірами, та не має точно витриманих архітектурних елементів православного храму, але доглянутий і красивий, миротворний і привабливий. До церкви веде алея з квітковим клумбами. Навколо храму чистота та порядок.    

12 лютого 2013

Карнаух Ярослав, користувач 1ua
Ярослав Карнаух
Тема: Церква та релігія

ІЄРОДИЯКОН МИХАЇЛ (КАРНАУХ)

http://www.archangel... width='300' height='414' alt='karnaukh2' style='border: 0px; margin-right: 5px; margin-top: 5px; float: left; '>

Ієродиякон Михаїл (в миру Карнаух Назарій Іванович) народився 26 жовтня 1991 року в місті Почаєві, Кременецького р-ну, Тернопільської обл., у сім’ї робітників.

1998 року переїхав у с. Старий Олексинець, Кременецького р-ну, пішов у перший клас середньої школи, яку закінчив 2009 року.

З 2000 року ніс послух паламаря при храмі св. ап. Андрія Первозваного у с. Старий Олексинець.

У серпні 2009 року склав іспити та був зарахований на перший курс Київської православної богословської академії.

20 січня 2010 року прийнятий до числа братії Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва у статусі послушника.

14 червня 2010 року з благословення священноархімандрита монастиря, Святійшого Патріарха Філарета, з рук намісника монастиря, високопреподобного Агапіта, отримав благословення на рясофор.

14 квітня 2011 року намісником монастиря, Преосвященійшим Агапітом, єпископом Вишгородським, пострижений у чернецтво з іменем Михаїл (на честь святого архістратига Михаїла).

4 вересня 2011 року. за Божественною Літургією у Михайлівському соборі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва намісником обителі єпископом Вишгородським Агапітом (Гуменюком) рукоположений в сан ієродиякона.

Несе послух ключара храму Трьох святителів, що на монастирській дзвінниці.

11 лютого 2013

Карнаух Ярослав, користувач 1ua
Ярослав Карнаух
Тема: Церква та релігія

Звичаї нашого народу

http://vilne.org.ua/... border='0' alt='Колядує Кременеччина' title='Колядує Кременеччина' hspace='10' vspace='10' width='172' height='100' align='left' style='border: none; '>Уже 10 років поспіль на Кременеччині між парафіями сіл Устечко, Очеретне, Старий Олексинець та Новий Олексинець у Тернопільсько-Кременецькій єпархії існує звичай колядування між церквами. Села-сусіди межують і розташовані при дорозі Вишнівець-Почаїв.

Перша хвиля коляди розпочинається на Різдво Христове з храму Св. Архістратига Михайла с. Устечка. Хористи і парафіяни їдуть автівками колядувати в сусідній храм Різдва Пресвятої Богородиці с. Очеретного. Згодом два хори, вже спільною колядою, славлять новонародженого Спасителя в храмі Св. Андрія Первозваного с. Старого Олексинця.

На цьому коляда не закінчується. Хористи і парафіяни з трьох церков об’єднуються в ще більшу громаду і колядують у храмі Воздвиження Животворящого Хреста Господнього в Новому Олексинці. Церква майже не вміщує всіх людей. Пліч-о-пліч славлять немовлятко Христа в цей день парафіяни і їх настоятелі з чотирьох церков.

Друга хвиля колядування відбувається в день святителя Василя Великого — тільки в зворотному напрямку. Чотири хори зустрічаються в храмі Св. Архістратига Михайла с. Устечка. З дорослими колядують і діти, відтворюючи різдвяне дійство у сценах вертепу.

Зі щирими словами вдячності за вміло організоване дійство люди звертаються до своїх духовних наставників о. Василя Дідика, о. Олега Кухарука, о. Миколи Шевчука, о. Вадима Криворучка.

Скільки радості, духовного піднесення люди відчувають, коли спільно творять таке єднання. Здається, що всі незгоди зникають і відчуття істинного щастя від єднання в Христі сповнює серце кожного, хто стоїть у ті хвилини в храмі Божому. Саме такого єднання бракує нам, українцям, у новітній історії церкви і держави. Добре було б, якби таку традицію підтримали духовні отці з інших церков і спільно по всій Україні, від Різдва до Йордану, вчили єднатися свій народ.

о. Василь ДІДИК,

настоятель храму с. Устечка Кременецького району.

«Вільне життя плюс», №3 (15115) від 15.01.2010 р.

11 лютого 2013

Карнаух Ярослав, користувач 1ua
Ярослав Карнаух
Тема: Церква та релігія
ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови обласної державної адміністрації



від     25   жовтня  2011 року             м. Тернопіль                       № 839

Про статути релігійних громад 
УПЦ КП сіл Старий Олексинець 
Кременецького та Угринь Чортківського 
районів у новій редакції


          Розглянувши подані релігійними громадами документи, керуючись статтями 12, 14 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, зареєструвати у новій редакції статути таких релігійних громад:

1. ”Парафія Святого Андрія Первозванного” с. Старий Олексинець Кременецького району Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату”, зареєстрований розпорядженням Представника Президента України в Тернопільській області від 31 грудня 1992 року № 503, згідно з додатком 1.

2. ”Парафія Успення Пресвятої Богородиці” с. Угринь Чортківського району Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату”, зареєстрований розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 07 травня 1996 року № 181, згідно з додатком 2.

Голова обласної державної 
             адміністрації                                                                     В.А.ХОПТЯН  

11 лютого 2013

Карнаух Ярослав, користувач 1ua
Ярослав Карнаух
Тема: Церква та релігія

В Старому Олексинці відзначили 20-ту річницю відновлення богослужінь. Фото

22 червня 2012 року, коли Свята Православна Церква вшановує пам’ять свят. Кирила, архієпископа Олександрійського, високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький відвідав із архіпастирським візитом парафію святого апостола Андрія Первозваного с. Старий Олексинець Кременецького району.

Для жителів села цей день є особливе, адже 20 років тому у їхньому храмі відновилися Богослужіння, і уже протягом 20-ти років вони звершуються виключно рідною, українською, мовою.

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

З нагоди свята владика Нестор очолив святкову Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму прот. Миколай Шевчук, прот. Василь Дідик та запрошене духовенство Збаразького, Зборівського та Кременецького районів.

В цей день храм був наповнений прихожанами.

Після заамвонної молитви архіпастир традиційно виголосив проповідь.

Завершилося Богослужіння обходом довкола храму із окропленням його стін та всіх прихожан. Наостанок владика Нестор привітав усіх із святом та нагородив громаду храму святого апостола Андрія Первозваного с. Старий Олексинець благословенною грамотою.

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

http://www.tk-eparhi... border='0' alt='' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; display: block; float: left; '>

Після відпусту наймолодші жителі села у віршованій формі розповіли про історію життя храму протягом останніх 20 років.

На згадку про цей святковий день було зроблено спільну світлину.

11 лютого 2013


1


  Закрити  
  Закрити